;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavaonice. Ukoliko nastavite korištenje prodavaonice, Vi prihvaćate uvijete korištenja. Više informacija

Životni prostor inspiriran prirodom

18. 02. 2021.

Životni prostor inspiriran prirodom

Keramičke pločice su tradicionalno pripadale dekoraciji kupaonice  i toaleta, kuhinje, hodnika te terasa i drugih vanjskih površina. Omogućavale su da vaša kupaonica, kuhinja ili terasa dobiju željenu estetiku istovremeno štiteći površine od utiecaja vode i vlage. Gdje je potrebno, primjenjujemo  keramičke pločice i one će osigurati zaštitu i lako održavanje tog prostora. Gdje za tim nema potrebe, primjenit ćemo druge materijale za podove i zidove.

Ideja da se keramičke pločice mogu primjeniti i u drugim prostorima bila je ograničena poimanjem keramike kao hladnog materijala koji se samo rijetko može primjeniti u prostorijama koje želimo da odišu toplinom i u kojima provodimo najviše vremena - dnevnim i spavaćim sobama. Izbor dizajna (dekoracije) keramičkih pločica također nije pomogao u popularizaciji ideje da se pomjeri granica gdje je adekvatno postaviti keramičke pločice.

Napredak tehnologije i razvoj dizajna u prethodnim godinama doprinjeo je da se mogućnosti materijala i primjene materijala unaprijede a granice primjene keramičkih pločica praktično izbrišu. Pločice različitih formata sa velikim izborom dizajnerskih rješenja danas omogućavaju da pored zaštitne funkcije u dnevnim i spavaćim sobama  i toplinu vašeg doma (kroz sisteme sa podnim grejanjem) i dekoraciju prostora, sa puno više mogućnosti od klasičnih materijala za oblaganje podova.

Ovaj trend omogućava da prirodni materijal, kao što je keramička pločica, zamijeni laminat, vinil, linoleum i druge podove sa primjesama PVC materijala i tako omogućiti puno zdraviju i značajno trajniju oblogu za vaše podove i zidove u dnevnim i spavaćim sobama. I naravno, ne treba zaboraviti i aspekt ekonomičnosti gdje postavljanje keramičkih pločica predstavlja uštedu u odnosu na klasični parket, a održavanje je značajno povoljnije. Konačno, tehnologija je omogućila izuzetanu kvalitetu i raznovrsnost dizajna tako da danas možete ugraditi pločice koje u potpunosti izgledaju kao drvo, kamen, mramor, beton, tekstil ili tapete.

ENMON je tvrtka koja u suradnji sa partnerima iz Italije, Španjolske, Turske i drugih zemalja osigurava široku paletu dizajna pločica i dekorativnih elemenata. Vrijeme je da osvježite svoj prostor i osigurate ugodan boravak.

Pogledajte najnovije pločice u ponudi OVDE.